יפוי כוח מתמשך

יפוי כוח מתמשך

עד היום במצבים של איבד צלילות או אי יכולת של אדם לתפקד, פונים לבית משפט לקבל אפוטרופסות על אותו אדם דרך הליכים משפטיים ממורכבים.

משרד המשפטים, מעביר סמכות שיפוטית של אפוטרופוס כללי/רשמי או של שופט לידיו של עורך הדין המוסמך והוא בעל תעודה, לערוך ייפוי כוח מתמשך.

משרדינו מוסמך לערוך ייפויי כוח מתמשכים ליחידים ולזוגות בכל גיל ובכל מצב רפואי.

" ייפוי כוח " הוא מסמך (מכשיר) , המעביר סמכות לאדם אחר לפעול בשמו.

ישנם סוגים שונים של ייפויי כוח:

ייפוי כוח רגיל, ייפוי כוח נוטריוני, ייפוי כוח בלתי חוזר ועוד


מהו ייפוי כוח מתמשך?

רק בשנת 2016 אושר תיקון מס' 18 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשע"ו 2016 .

שם נקבע כי:  כל אדם בגיר ( מעל גיל 18), רשאי לקבוע באמצעות חתימה על ייפוי כוח מתמשך, כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד, כאשר מצבו ישתנה לרעה ולא יהיה בידו לטפל בעניינו. 


רק בינואר 2016 , ניתנה אלטרנטיבה אחרת להליך מינוי אפוטרופוס לגוף ולנפש, מכשיר חדש המחליף פרוצדורה משפטית מסועפת שנקרא "ייפוי כוח מתמשך" (י.כ.מ)

בייפוי כוח מתמשך, ישנו ממנה (האדם המעוניין) וישנו מיופה כוח (האדם שמסכים להתמנות).


ייפוי כוח כזה, הכנתו מורכבת יותר מהכנת צוואה, או הסכם רגיל, הדבר דומה לעריכת הסכם המורכב מפרטים רבים וחשיבה נכונה על ההנחיות שירשמו בו, לכן נדרש לבחור את עוה"ד שעורך את ייפוי הכוח המתמשך בקפדנות רבה.


למה לא מספיק ייפוי כוח רגיל?


ייפוי כוח רגיל יש לו תוקף, לעיתים לשנה לעיתים לחמש שנים ובזמן של אי יכולת תפקודית וצלילות מחשבתית, הוא מתבטל מאליו!



תפקידו של העורך דין

להכנת ייפויי כוח ארוך טווח שכזה, כשמו, ייפוי כוח מתמשך,  שבו מפורטות בקשות מיוחדות של הממנה, בעניין, רכושו, כספו, נכסיו, מנהגיו, רצונותיו, בריאותו והטיפול בו בשעת חולי או חולי ממושך, אחראי עורך דין שהוסמך לכך בקורס מיוחד מטעם משרד המשפטים ומקנה תעודה מיוחדת לעסוק במינויים שכאלה.


אם יסתבר מצב רפואי של אי צלילות מחשבתית, משרדנו שולח את הלקוח לחוות דעת רפואית שתאשר או לא תאשר את היכולת של הממנה למנות מישהו בייפוי כוח מתמשך עבורו.


ייפוי כוח מתמשך, לאחר שנגמרת כל הפרוצדורה סביב הכנתו, דורש הפקדה אצל האפוטרופוס הכללי של המדינה, ובזמן הצורך דורש הפעלתו.


Share by: